De nieuwe privacywetgeving; hoe staat het ermee?

Het gonst al een tijd in ondernemend Nederland: op 25 mei 2018 gaat in heel Europe de nieuwe privacywet in: de ‘Algemene verordening gegevensbescherming’ (AVG). Deze wet verplicht dat elk bedrijf persoonlijke gegevens op een specifieke manier verzamelt en beveiligt. Ben jij er klaar voor?

Elk bedrijf krijgt met de AVG te maken

 

Natuurlijk hebben we bij AIS niet stilgezeten. We hebben een interne training gehad en precies in kaart gebracht waar wij zelf nog actie moeten ondernemen en - nog veel belangrijker natuurlijk - hoe wij onze klanten kunnen helpen. Als je met onze producten werkt, moet je ervan verzekerd zijn dat je op de juiste manier met andermans data omgaat.

 

De AVG gaat niet alleen over ICT

 

Want hoewel het voor sommigen een ver-van-mijn-bed-show lijkt, de AVG zal - in mindere of meerdere mate - impact hebben op elke ondernemer. En daarbij gaat het niet alleen over ICT; het gaat om werkwijzen en om zorgvuldigheid. Al bij het versturen van een offerte, factuur of een nieuwsbrief is de wet op jou van toepassing. Elk bedrijf krijgt met de AVG te maken, alleen sta je er niet altijd bij stil op welke manier.

 

Gegevens veilig achter slot en grendel. Toch?

 

Zo sprak ik laatst iemand die alles al in kannen en kruiken leek te hebben. Hij bewaarde de kopietjes van de ID-bewijzen van zijn personeel en de papieren klantendossiers netjes in de archiefkast en de archiefkast was voorzien van een stevige sleutel. Alleen was de archiefkast overdag niet op slot en het kantoor het grootste deel van de dag verlaten. Toegankelijk voor iedere brutale voorbijganger en in strijd met de AVG.

 

De AVG in een notendop

 

In deze infographic vind je alvast de meest relevante informatie. Het legt uit op basis waarvan je persoonsgegevens mag verzamelen, het vertelt over zorgvuldigheid, verplichtingen en natuurlijk ook de rechten van de betrokkenen. Op ieder element kan worden doorgeklikt en kun je meer lezen. Onderaan staat een link naar een 10-stappenplan. Natuurlijk is het altijd goed je vast in te lezen op zo'n belangrijke wijziging in de wet. Maar onthoud: wij zijn ondertussen hard aan het werk zodat we al onze klanten in april van de juiste stukken en handvatten kunnen voorzien. Dat geeft rust, waardoor jij je nog meer kunt focussen op je dagelijkse werkzaamheden.

 

Nu al meer weten?

Wil je nu al eens praten over jouw situatie? Neem gerust contact met me via onderstaand telefoonnummer of via ons contactformulier op de site.

 

Volgende keer: een informatief filmpje over onze Promesse Wooninrichting-app.

 

Hartelijke groet,

 

Achmed Afkiri

 

088 - 1700 602

 

www.ais-groep.nl

 

 

tel: +31 (0)88 1700 602      www.ais-groep.nl      info@ais-groep.nl      kvk: 67405320      Privacyverklaring

BLOG