Dit is hét moment om een webshop op te zetten!

Waarom nu?

Reden 1: de feestdagen staan voor de deur

 

De trend is dat steeds meer mensen op het laatste moment nog even een cadeautje via internet willen bestellen. Ook jouw producten lenen zich daarvoor.

 

Reden 2: een aantal concurrenten hebben al een webshop

 

Omdat zelfs vaste klanten online shoppen, loop je dus omzet mis.

 

Reden 3: een webshop is het digitale uithangbord voor je winkel

 

Met een slim marketingbeleid kun je acties in de webshop en in je winkel op elkaar afstemmen. Bijvoorbeeld: bij aankoop van een bepaald product op de webshop geef je je klanten een ander product gratis als ze hun online bestelling in de winkel zelf ophalen. Zo trek je extra klanten naar je winkel.

 

Maar is dat geen kannibalisatie?

 

Eet de webshop de omzet in de winkel niet op? Een begrijpelijke vraag, want dat is een van de meest gehoorde tegenwerpingen. Het antwoord is: nee, niet als je goed nadenkt over welke producten je op je webshop zet en wat je in je winkel aanbiedt. Je winkel blijft immers de basis. Een gordijn verkoop je niet online, want dat is maatwerk. Maar kleinere producten, zoals een pot populaire verf of accessoires (kussens, lampen etc.) zijn wel erg geschikt om online in de etalage te zetten. Uit ervaringen van onze klanten blijkt dat de webshop in combinatie met de winkel in totaal meer omzet oplevert.

 

Stel dat je ‘om’ bent en een webshop wilt, wat gebeurt er dan?

 

Je kunt met ons contact opnemen, want wij kunnen je er eventueel mee helpen als je dat wilt. We kunnen je uitgebreid informeren over waar je rekening mee moet houden als je een webshop gaat opzetten.

 

Waar moet je in elk geval op letten als je een webshop opzet?

 

Een goede webshop ziet er aantrekkelijk uit voor je klanten, maar moet ook zo opgezet zijn dat het voor jou handig werkt. Onze webshops zijn kant-en-klaar, zien er goed uit en dragen jouw logo. De producten zijn gecategoriseerd en worden gevuld plus bijgehouden via Promesse. Wij zorgen voor de afbeeldingen van jouw leveranciers. Daar hoef je dus niet zelf achteraan. De bestellingen kunnen vanuit Promesse worden uitgeleverd. Pakbonnen en picklists zijn makkelijk uit te draaien. De administratie wordt geregeld via Promesse, dus je hoeft geen aparte facturen te maken of te verwerken. De verkoopcijfers van je onlineverkoop kun je apart zien. De webshop is te koppelen aan je website. Je krijgt de webshop met een betaalmodule geleverd.

 

Tip

 

Draai elke dag op een vast tijdstip de pakbonnen en picklists uit. Op een rustig tijdstip kunnen de artikelen gepakt en verzonden worden.

 

Volgende keer: hoe kun je sneller en handiger balansen?

 

Hartelijke groet,

 

Achmed Afkiri (AIS)

 

Tel. 088 - 1700 602

tel: +31 (0)88 1700 602      www.ais-groep.nl      info@ais-groep.nl      kvk: 67405320      Privacyverklaring

BLOG