Geen paniek!

Weet je nog dat ransomware afgelopen zomer de Rotterdamse haven plat legde? Grote paniek!

 

 

Heb jij toen ook even op je achterhoofd gekrabd? Nou, wij zeker. We zouden er niet aan moeten denken dat we de klos zouden zijn. We hebben meteen alles nog eens nagekeken en vroegen ons een paar zaken serieus af. Zoals: zijn alle Windows updates goed geïnstalleerd? Inmiddels wel. En hoe zit het met de virusscanner? We blijken de beste op dat gebied te hebben. Meevallertje!

 

Ben jij goed voorbereid?

 

Natuurlijk weet jij inmiddels ook na alle ophef in de media dat je nooit een phishing mail moet openen en dat nieuwe software updates en virusscanners er niet voor niets zijn.

 

Om te overwegen…

 

Als extra veiligheidsmaatregel is een goede back-up van belang. Het handigste daarvoor is om in de cloud te werken in plaats van alles op een eigen server of pc te laten draaien. Want dan ben je erg kwetsbaar en zo'n server om de zoveel jaar vervangen is ook nog eens tamelijk duur. Onze tip: sla voortaan je gegevens op in de cloud en laat ons je daarbij helpen, zodat je zeker weet dat de back-up goed is geregeld. Een bijkomend voordeel daarvan is dat we je bij gewone storingen ook makkelijker en sneller kunnen ondersteunen.

 

Maar goed, stel dat die aanval toch komt, wat dan?

 

Werk je bij ons in de cloud, dan zorgen wij ervoor dat je toch weer snel gebruik kunt maken van Promesse en je kassa. Dit kan in sommige gevallen zelfs al binnen een half uur. Je bent ook nooit alles kwijt. En je hoeft zeker geen duizenden euro’s te betalen aan een afperser. Met deze wetenschap slaap je hopelijk een stuk rustiger vannacht.

 

Volgende keer: hoe vergeet je nooit meer iets als je een offerte maakt?

 

Hartelijke groet,

Achmed Afkiri

AIS Groep

088 - 1700 602

 

 

tel: +31 (0)88 1700 602      www.ais-groep.nl      info@ais-groep.nl      kvk: 67405320      Privacyverklaring

BLOG