Haal meer uit je feestmaandverkopen

We merken het bij AIS Groep ook: de vakanties zijn voorbij, iedereen heeft weer zin in het nieuwe seizoen. Nieuwe plannen volop in september en oktober. Maar dan breken november en december aan: op allerlei vlakken wordt het druk en veel tijd om bij van alles stil te staan, heeft niemand meer. Echter, als je je nu slechts een kwartiertje verdiept in je verkoopcijfers van vorig jaar, kun je mooi je omzet nog even flink verhogen in december. Hoe? Dat vertellen we je graag!

Cijfers geven inzicht in hoe het echt zit…

 

De verkoopcijfers van vorig jaar december vertellen immers heel veel over wat goed loopt en wat slecht loopt in december. Sommige artikelen gaan harder, andere minder. Op basis van je ervaring weet je dat ongeveer. Maar weet je het ook precies?

 

Hoe krijg je de cijfers boven water?

 

Je kunt uit de ‘Rapportage Commercieel’ via 'Toon omzet’ de verkoopcijfers boven water krijgen. Zo zie je wat er in een bepaalde periode  van een bepaald artikel of een bepaalde groep verkocht is. Je kunt ook een benchmark tevoorschijn toveren: wat is er meer of minder verkocht in een bepaalde periode ten opzichte van een andere periode. Bepaalde producten kun je dan meer promoten, bijvoorbeeld in je webshop of in de winkel.

 

Tip: speel niet altijd op safe!

 

Een van onze klanten tikte goedkoop een partij lampjes op de kop. Geen armaturen, gewoon spaarlampen. Hij adverteerde met een actie en het werd een grote hit. Bovendien kochten diverse klanten ook andere producten terwijl ze eigenlijk alleen naar de winkel kwamen voor de lampjes.

 

Volgende keer: 5 tips om tijd te besparen

 

Hartelijke groet,

 

Achmed Afkiri

(AIS Groep BV)

 

Tel.   0031 (0)88 1700 602

 

www.ais-groep.nl

tel: +31 (0)88 1700 602      www.ais-groep.nl      info@ais-groep.nl      kvk: 67405320      Privacyverklaring

BLOG