Help! Het btw-tarief gaat van 6% naar 9%!

Vanaf 1 januari 2019 gaat het lage btw-tarief van 6 naar 9%. Dat heeft nogal wat gevolgen, ook voor de gebruikers van Promesse. Deze wijziging in het Belastingplan heeft voor allerlei veranderingen gezorgd in ons systeem, maar wij zijn er klaar voor! Per 1 januari zal Promesse alles wat verkocht wordt waarop het lage btw-tarief van toepassing is automatisch worden berekend met het 9%-tarief. Geen gedoe, geen zorgen, Promesse regelt dit ‘vanzelf’.

De datum van de werkzaamheden is bepalend

 

Soms heb je te maken met een creditfactuur of met een factuur voor werkzaamheden die nog in 2018 zijn uitgevoerd. Volgens het Belastingplan 2019 bepaald het moment waarop de btw is verschuldigd of het tarief van 6% nog van toepassing is of het tarief van 9%. Promesse is hier volledig op ingericht; de datum van de werkzaamheden is bepalend voor het belastingtarief. Stuur je in januari een factuur over werkzaamheden verricht in december, dan is het 6%-tarief van toepassing. Is er sprake van een correctie die betrekking heeft op de periode van voor 1 januari 2019, dan houdt Promesse daar ook rekening mee.

 

Juiste versie?

 

Natuurlijk is het belangrijk dat je de juiste versie van Promesse gebruikt. Als je een versie gebruikt die in het laatste kwartaal van 2018 is uitgegeven, dan heb je sowieso al een versie die rekening houdt met het nieuwe btw-tarief. Maar geen zorgen: ook aan onze kant inventariseren we wie nog niet de juiste versie heeft en zorgen we dat je op tijd up-to-date bent.

 

Ben je al over naar de cloud?

 

Werk je nog niet in de cloud? Dan is dit misschien een geschikt moment om over te stappen. Een update van de software gaat dan helemaal automatisch, de volledige zorg ligt bij ons en zelf hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. Niet alleen ben je altijd up-to-date, ook zijn alle nieuwe functies altijd beschikbaar. Niet alle nieuwe functies zijn geschikt voor de software die lokaal is geïnstalleerd.

 

Meer weten?

 

Moet Promesse in jouw organisatie nog geüpdatet worden? Een dezer dagen nemen we contact met je op om af te stemmen wanneer de update kan plaatsvinden. Bij de nieuwe versie komt ook een compleet document met de nieuwe functies. Heb je andere vragen rondom de btw-verhoging? Neem gerust contact op via onderstaand telefoonnummer of het contactformulier op onze website.

 

Hartelijke groet,

Achmed Afkiri

 

088 – 1700 602

www.ais-groep.nl

 

 

tel: +31 (0)88 1700 602      www.ais-groep.nl      info@ais-groep.nl      kvk: 67405320      Privacyverklaring

BLOG