Overgang naar het nieuwe btw-tarief

Allereerst willen we al onze relaties een heel prachtig mooi Nieuwjaar wensen. We hopen dat iedereen tijdens de feestdagen even tot rust heeft kunnen komen en vol hernieuwde energie 2019 is begonnen.

Verhoging btw-tarief

 

Dat nieuwe jaar begon met de verhoging van het lage btw-tarief van 6 naar 9%. Een wijziging in het Belastingplan dat allerlei veranderingen met zich meebracht, zoals we al schreven in een eerdere blog. Gelukkig hebben we een nieuwe update van Promesse die hier volledig op ingericht is. Deze update is eigenlijk een beveiliging om te zorgen dat alle administratieve handelingen op de juiste wijze worden afgehandeld. Een aantal grijze gebieden – bijvoorbeeld: je hebt betaald gekregen in 2018 en doet het werk in 2019 – worden automatisch afgedekt. En stel dat voor bepaalde artikelen in de database het btw-tarief nog niet aangepast is, dan checkt Promesse de transactiedatum. Ligt die in 2018, dan gebruikt het systeem 6%. Ligt de transactiedatum in 2019, dan wordt er met 9% gerekend. Zo blijft je administratie op orde en dat is een prettige gedachte.

 

Laag btw-tarief vooral van toepassing op arbeid

 

De wijziging in het Belastingplan heeft vooral effect op klanten die een totaalpakket leveren. Dus die zaken die naast verf, behang en andere woninginrichtingsartikelen die in het hoge tarief vallen, ook schilder- en montagewerkzaamheden uitvoeren of vloeren leggen. Maar ook als er bijvoorbeeld snoepgoed bij de kassa wordt verkocht, valt dat onder het lage btw-tarief.

 

Razendsnelle uitvoering dankzij de cloud

 

Dankzij het feit dat de meeste van onze klanten in de cloud werken, hebben we tientallen updates per minuut kunnen regelen. Voor de klant fijn en voor ons fijn. Voorheen kon een update zomaar langer dan een halve dag duren: per klant moet er contact worden gezocht, worden ingelogd, zorgen dat er voldoende rechten zijn om de werkzaamheden uit te voeren. Zonder in detail te willen treden: soms best een gedoe, wat voor iedereen tot ongemak kan leiden. Al onze klanten die in de cloud werken zijn naadloos overgegaan naar de nieuwe versie. De paar klanten die nog niet zover zijn, zullen op zeer korte termijn worden geüpdatet.

 

Meer weten?

 

Wil je meer weten over Promesse in het algemeen of over de nieuwe update? Heb je vragen over de btw-verhoging? Neem gerust contact op via onderstaand telefoonnummer of via het contactformulier op onze website.

 

Hartelijke groet,

 

Achmed Afkiri

 

088 – 1700 602

 

www.ais-groep.nl

tel: +31 (0)88 1700 602      www.ais-groep.nl      info@ais-groep.nl      kvk: 67405320      Privacyverklaring

BLOG