Minder frustratie en sneller leveren met de juiste data

In elke winkel, maar zeker ook in een woninginrichtingszaak is het van groot belang dat het winkelassortiment compleet in het verkoopsysteem beschikbaar is en volledig up-to-date is met de meest recente in- en verkoopprijzen, en uitgebreide productinformatie. In de praktijk is gebleken dat het aanleveren van artikelinformatie en -updates door leveranciers niet altijd vlekkeloos verloopt, terwijl dit juist zo belangrijk is. Beschikken over de juiste data en deze op de juiste manier aanleveren scheelt tijd en daarmee geld en frustratie.

Efficiënte en snelle uitwisseling van artikelinformatie

 

Om dit te faciliteren hebben wij in 2005 de dienstverlening Product Data Manager in het leven geroepen. Deze dienst begon simpel, met het bijhouden van artikelprijzen van verf en gerelateerde artikelen. De dienstverlening ontstond omdat de verfprijzen vanoudsher gebonden zijn aan de olieprijs en dus gedurende het jaar kunnen fluctueren. Gaandeweg hebben we deze service uitgebreid met bijvoorbeeld uitgebreide productbeschrijvingen, afbeeldingen, maten en verpakkingseenheden. Inmiddels is Product Data Manager (PDM) een opzichzelfstaande dienst die zijn plaats heeft veroverd in niet alleen de verf-, ijzerwaren- en woninginrichtingsbranche, maar ook in de thuiszorg. PDM zorgt voor een efficiënte en snelle uitwisseling van prijs- en artikelinformatie tussen leverancier en de afnemer en biedt de mogelijkheid om inkooporders direct bij de leveranciers te plaatsen en digitale inkoopfacturen terug te geven aan de winkelier.

 

Kleinere foutkans, sneller handelen, sneller leveren

 

We zijn nu zelfs zo ver dat PDM fungeert als integrator voor diverse branches, waarin vanuit leveranciers de artikeldata continu wordt geüpdatet en ter beschikking wordt gesteld voor de diverse afnemers. Vanuit Promesse is het mogelijk om middels PDM een of meerdere bestellingen automatisch te splitsen en vervolgens via PDM te versturen in het door de leverancier gewenste format (EDI, XML, e-mail). Ook kan de bestelling middels een webservice in een portal worden ingegeven. Zo komt de bestelling direct in het juiste formaat in het systeem van de leverancier. Overtypen is verleden tijd. Dat scheelt invoertijd, de foutkans wordt kleiner, en doordat de leverancier sneller kan handelen scheelt het uiteindelijk ook in levertijd. Doordat er zoveel leveranciers zijn aangesloten is het steeds inloggen op de website van de leverancier verleden tijd. Ook dit bespaart tijd en voorkomt invoerfouten.

 

Aansluiting Woontotaal

 

Hoe meer leveranciers zich aansluiten, hoe makkelijker het wordt om te bestellen. Dat realiseren wij ons en daar zijn we ook constant mee bezig. Over twee weken sluiten we middels een nieuwe koppeltechniek aan bij Woontotaal, eigenaar van het belangrijkste softwarepakket in de gordijnconfectie- en vloerenbranche. Deze techniek maakt het mogelijk om vanuit Promesse real time productinformatie op te halen. Zo beschik je altijd over up-to-date informatie van verschillende leveranciers, met de complete producteigenschappen.

 

Door Woontotaal en PDM te koppelen is het nu nog gemakkelijker geworden om gordijnen en vloeren te bestellen. Als je in Promesse aangeeft dat je bijvoorbeeld een gordijn wilt bestellen, en je geeft aan in welke stof, dan checkt het systeem direct of deze stof beschikbaar is. Ook kun je direct de prijs bekijken en wat er voor confectie wordt gerekend. Door de constante verbinding met de database van Woontotaal wordt bestellen nog eenvoudiger. Bovendien zijn ook veel ateliers bij Woontotaal aangesloten. Hierdoor kun je niet alleen doorgeven welke stof er besteld wordt, maar ook welk soort zoom erin moet, welk plooitype etc. De leverancier stuurt de juiste stof direct naar het atelier, die met de confectie aan de slag gaat. Het gordijn wordt kant en klaar in de winkel afgeleverd. Met de aansluiting van Woontotaal vanaf eind deze maand kent de Product Data Manager dus nog meer mogelijkheden. Een kind kan de was doen…

 

Meer weten?

 

Wil je in een persoonlijk gesprek eens sparren over wat Promesse en de Product Data Manager voor jouw business kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op via onderstaand telefoonnummer of het contactformulier op onze website.

 

Hartelijke groet,

 

Achmed Afkiri

 

088 – 1700 602

 

www.ais-groep.nl

tel: +31 (0)88 1700 602      www.ais-groep.nl      info@ais-groep.nl      kvk: 67405320      Privacyverklaring

BLOG