Snel en foutloos voorraad tellen? Het kan echt!

Veel winkeliers trommelen aan het eind van het jaar hun personeel op om met een inventarisatielijst door de winkel te lopen. Vervolgens worden de aantallen van de lijst overgetypt op de computer. Bovendien schrijven sommige mensen niet zo duidelijk of er worden producten dubbel geteld cq overgeslagen. Kortom, het balansen kost op die manier veel tijd en er is een behoorlijke kans op fouten.

Hoe kan het makkelijker?

 

Gebruik je Promesse? Dan kan je voorraadproces worden ingericht zodat het automatisch bijhoudt wat de voorraad is en hoef je dus eigenlijk niet meer te tellen. Het systeem heeft immers het afgelopen jaar al je transacties en bestellingen verwerkt.

 

Extra zekerheid

 

Wil je voor de zekerheid toch tellen, dan kun je het beste een scanner gebruiken die aan Promesse is gekoppeld. Je stuurt vanuit Promesse een lijst met te tellen artikelen naar je scanner en gaat met de scanner langs de schappen. Dit kun je één keer per jaar doen met een volledige telling of meerdere keren per jaar middels deeltellingen. Je krijgt dan periodiek een adviestellijst. Hierin kun je aangeven welke typen producten er 1 of meerdere keren per jaar worden geteld om de voorraadwaarde op peil te houden. Bijvoorbeeld dure producten, bij grote voorraadverschillen of producten met een hoge marge. Als je meerdere keren per jaar een check doet, kost het balansen aan het eind van het jaar minder tijd. Zo ligt er minder druk op de drukke decembermaand.

 

Nieuw!

 

We hebben een nieuwe app voor de scanner gemaakt: Scan Easy Deze heeft drie functies: tellen, bestellen en het registreren van ontvangen artikelen van leveranciers. Deze app is gratis te downloaden in de Windows store en binnenkort ook in de Android store.

 

Volgende keer: welke producten liepen vorig jaar het beste in de feestmaand december?

 

Hartelijke groet,

 

Achmed Afkiri (AIS)

 

Tel. 088 - 1700 602

 

tel: +31 (0)88 1700 602      www.ais-groep.nl      info@ais-groep.nl      kvk: 67405320      Privacyverklaring

BLOG